Het welzijn van boeren aanpakken: Inzichten van Ken Solly op de Glenelg Grass Growers Field Day

5 Essential Strategies for Farmers Amidst Dry Conditions in Southern Victoria, Concept art for illustrative purpose, tags: het welzijn van boeren - Monok
5 Essential Strategies for Farmers Amidst Dry Conditions in Southern Victoria, Concept art for illustrative purpose – Monok

Ken Solly, een AGRIBUSINESS consultant, sprak tijdens een recente Best Lamb Field Day over de verhoogde stressniveaus als gevolg van de droge omstandigheden in het zuiden van Victoria in Australië.

Solly benadrukte het grote belang van het welzijn van de boeren en benadrukte dat het van cruciaal belang is om de lichamelijke en geestelijke gezondheid op peil te houden, omdat dit een directe invloed heeft op de kwaliteit van de besluitvorming.

Hij drong er bij producenten op aan om te erkennen dat ze het weer niet in de hand hebben en adviseerde hen, vooral jongere boeren die voor ongekende uitdagingen staan, om proactief te leren.

Hij moedigde boeren aan om meer informatie te zoeken als ze zich overweldigd voelden en benadrukte de zinloosheid van overmatig piekeren, met de nadruk op het afvoerende effect op energie en slaap. De heer Solly benadrukte dat het belangrijk is om iedereen op de boerderij bij de ontwikkeling van het plan te betrekken, wat het gevoel van eigenaarschap bevordert en de kans op fouten verkleint.

Hij waarschuwde voor onnodige conflicten en suggereerde dat meningsverschillen baat kunnen hebben bij tussenkomst van derden als dat onvermijdelijk wordt geacht.

Het leven is al uitdagend genoeg zonder extra stress, merkte Ken op.

Volgens Ken zou het inschakelen van een consultant om te helpen bij het opstellen van een plan voor de komende honderd dagen wel eens de verstandigste beslissing voor producenten in 2024 kunnen blijken te zijn.

Hij benadrukte hoe belangrijk het is om de gelukschemicaliën in de hersenen te begrijpen en hoe deze gestimuleerd kunnen worden voor een betere levenskwaliteit.

Welzijn verbeteren

Oxytocine, bekend als het liefdeshormoon, kan gestimuleerd worden door sociale interacties, fysieke affectie, tijd doorbrengen met dieren en anderen helpen, legde Ken uit. Serotonine, cruciaal voor stemmingsstabiliteit, wordt verhoogd door blootstelling aan zonlicht, het beoefenen van mindfulness en het maken van wandelingen in de natuur, vervolgde hij.

Dopamine, verantwoordelijk voor beloningsgevoelens, kan worden geactiveerd door te eten, doelen te bereiken, voldoende te slapen en zelfverzorgingsactiviteiten zoals baden te doen, voegde Ken eraan toe. Endorfine, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam, komen vrij door lichaamsbeweging, lachen en luisteren naar muziek, concludeerde hij.

Ken adviseerde om zich bewust te zijn van de chemische stoffen in de hersenen om negatief denken en vermoeidheid te verminderen. Hij benadrukte het onderhouden van communicatie en het nemen van pauzes van het werk op de boerderij. Eenvoudige activiteiten zoals maaltijden met vrienden of kamperen kunnen verlichting brengen. Hij benadrukte dat tijd met het gezin essentieel is voor vreugde. De gezondheid van de ooien is de sleutel tot succesvol lammeren, en goede voeding is cruciaal voor het herstel. Ondanks de uitdagingen bleef Ken optimistisch en drong hij er bij de boeren op aan om elkaar te steunen en hulp te zoeken als dat nodig is.


Plaats een reactie