Texels 50-jarig jubileum ‘Textravaganza’: Een feest van uitmuntendheid

50th Anniversary Texel National Show Kicks Off with Two Renowned Judges, Concept art for illustrative purpose, tags: 50-jarig textravaganza van - Monok
50th Anniversary Texel National Show Kicks Off with Two Renowned Judges, Concept art for illustrative purpose – Monok

De festiviteiten rond het 50-jarig jubileum van de Texelse Schapen Vereniging bereiken deze zomer een hoogtepunt met de Textravaganza National Texel Show in Borderway Mart, Carlisle, en markeren een cruciaal moment in de geschiedenis van de Texelse gemeenschap.

Dit evenement, na het succes van de Club Champions Day en de Summer Sizzler barbecue, is pas de tweede Texelse nationale show in de geschiedenis van de vereniging, de eerste in 2021.

Met tien klassen en wedstrijden voor jonge voorbrengers zal de Textravaganza National Texel Show een showcase zijn van de beste exemplaren van het ras en de toewijding en expertise van Texelaars in het hele land benadrukken.

Deskundige jury

De beoordeling van de hoofdklassen wordt geleid door gewaardeerde juryleden met een diepgewortelde band met het Texelse ras. Robert Cockburn, gevestigd in Crieff en bekend om het succes van zijn Knap kudde, zal de vrouwelijke klassen beoordelen. Jennifer Aiken, afkomstig uit Wennington, Lancashire, en bekend om de prestaties van de Coniston kudde, zal de mannelijke klassen beoordelen.

Beide juryleden brengen een schat aan ervaring en een bewezen staat van dienst in de Texelse wereld met zich mee. Mevrouw Aiken heeft opmerkelijke verkopen behaald, waaronder ramlammeren tot 10.000 g voor Coniston Equinox, en heeft gerenommeerde kuddes beheerd, zoals Procters en Tatham Hall.

Robert Cockburns lofbetuigingen omvatten het winnen van de Textraganza National Show in 2021 met Knap Daisy Duke, een bewijs van zijn expertise en toewijding aan het ras.

De heer Cockburn zei over zijn opwinding voor het evenement: “De inaugurele Textravaganza winnen was een geweldige dag, dus om deze keer terug te mogen komen en de klassen te jureren is een enorm voorrecht.” Mevrouw Aiken voegde eraan toe: “Het belooft een geweldig spektakel te worden en een belangrijk onderdeel van de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging.”

Naast de opwinding van de show vraagt de Texel Sheep Society ook om steun voor haar liefdadigheidsinstelling voor het 50-jarig jubileum, The Farm Safety Foundation (Yellow Wellies), die het belang van het fysieke en mentale welzijn van boeren benadrukt.

Nu de verwachtingen steeds hoger worden en de Texelse Schaapvereniging zich inzet voor uitmuntendheid en gemeenschap, belooft de Textravaganza National Texel Show een onvergetelijk hoogtepunt te worden van de viering van het 50-jarig jubileum, en de geest van traditie, toewijding en kameraadschap binnen de Texelse rasgemeenschap te belichamen.

Texel sheep

The Texel is a Dutch breed of domestic sheep originally from the island of Texel. It is a heavy and muscular sheep, and produces a lean meat carcass. It is polled, clean-faced and clean-legged, (wikipedia)

Blue Texel

The Blue Texel, Dutch: Blauwe Texelaar, is a Dutch breed or strain of meat sheep. It is a colour variety of the Texel, which originates on the island of Texel in the Wadden Sea. (wikipedia)

Plaats een reactie